Forskning er også nyheter

Jeg har sett endel i det siste om at aviser ikke dekker forskning godt nok, noe som kanskje kan skyldes at journalister er en av yrkesgruppene som holdt seg unna realfag og annen forskningsrelatert utdanning? Men de greier å fortelle oss at forskingens fremtid er i trøbbel fordi unge ikke velger realfag. Noe jeg, som en ikke-så-ung forhenværende realfagstudent forstår riktig godt. Ikke fordi det er så forbaska vrient, altså, men fordi realister verken får anerkjennelse, god inntekt eller spennende jobber i dagens samfunn ettersom det stort sett er laget av og for blåruss. Hva vi stakkarene får istedet er lange arbeidsdager og en masse svada fra folk som ikke engang kjenner til Ohms lov…

Men forskningens fremtid er sikret, den. Det har Grefsen barneskole sørget for. Der har de nemlig en hel klasse full av ordentlige forskere. Storartet det, men hva som får meg til å lure er at journalisten bare traff hyggelige og veloppdragne barn. Hva gjør de med de andre da? Stenger dem inn i bøttekottet når noen kommer på besøk? Høres ut som noe som bør etterforskes!

Videre fortller nyere forskning oss at vi som er gamle nok til at skoleveien vår i barndommen var oppoverbakke begge veiene kan være glade for at vi ikke er elefanter. De vil absolutt ikke gå opp bakker. Det er vel grunnen til at elefantene aldri lærte å lese og skrive, og at det er så få av dem på Vestlandet?

Forskning om hva slags kvinner menn vil ha er jo populært for tiden. Nå er det vitenskapelig bevist at sultne menn foretrekker feite kvinner? Jeg har lenge hatt en mistanke om at menn ser etter matnyttige kvinner, men at de går så langt visste jeg ikke. Jaja, sultne mannfolk utgjør neppe noen stor fare for undertegnede, som har en BMI på 18. Bare for informasjon, altså.

Sultne menns preferanser blir enda mer tvilsomme nr en tar i betraktning at fedme og sinnslidelser muligens er beslektet. Kanskje er det virkelig gale kvinner de sultne mennene er etter? Interessant mulighet fra et evolusjonssynspunkt!
Og hvis valget er mellom schizofreni og fedme, da er vel ikke noen ekstra kilo virkelig så ille?

Uansett, det er nå mer eller mindre bevist at både rødvin og hvitvin er sunt. Hvor lenge blir det til forskere oppdager øl og sprit?

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s