Marina klager på dameblader igjen…

Jeg er altfor logisk og jeg tenker for mye. Og hukommelsen min er altfor god.

For å lese dameblader, mener jeg.

Ta bare det siste jeg leste da jeg var hos frisøren på lørdag. Det hadde selvsagt en artikkel med raljering mot slanketyranniet. Bare det vanlige rælet om hvordan media (er ikke dameblader «media» tro?) får helt normale unge kvinner til å tro at de er bælfeite og så slanker de seg til de blir skinnmagre beinrangler som knapt kaster skygge og det er bare ikke sunt, og alt det der.

Og på neste side er det en artikkel som raljerer mot klesindustrien som bare produserer bittesmå klær som normale kvinner umulig kan komme seg inn i og de må jammen ta seg sammen og bli realistiske og ta hensyn til hvordan virkelige kvinner er skapt. Og alt det der.

Men hvis alle kvinnene har slanket seg til de er skinnmagre beinrangler som knapt kaster skygge, da er vel bittesmå klær nettopp tingen?
Er det meg som har gått glipp av noe, eller er disse bladene utrolig ulogiske og selvmotsigende?

Reklamer

12 kommentarer på “Marina klager på dameblader igjen…

 1. Tilbaketråkk: Apropos dameblader « Undreverset

 2. Teknologi som virker er bra. 🙂

  Sånn som et lite apopropos var det et dameblad her til lands som ville gjøre et intervju med Margeth Olin etter at hun hadde laget filmen «Kroppen min» (jeg husker ikke hvilket). Olin sa at det ville hun si ja til på den betingelsen at de lot hennes nakne kropp være førsteside på bladet uten noen form for retusjering – det sa bladet nei, til og da ble det ikke noe intervju.

  Vi trenger flere damer som Margreth Olin. 😀

 3. Jeg vet ikke om det er noe stort behov for flere bilder av nakne kropper, men uretusjert kunne jo vært fint. Det er vel knapt noen som vet hva en naken kvinne faktisk ser ut som mere!

 4. Hehe. Markedet med retusjerte kvinnekropper blir nok aldri fylt, tror jeg. Og hvordan en naturell kvinnekropp ser ut, tror jeg mange menn kunne ha godt av å få bedre innblikk i.

 5. Ja, stakkarene holdes jo i mørket om det temaet! Problemet er at de vet jo mye om hvordan kunstige kvinnekropper ser ut, bare at ingen forteller dem at dette er ikke naturlig.

 6. Hehe. Ja, jeg vet. Tenke seg til der har karene blitt flasket opp på sminket porno og H&M-plakater og er så sprengkåte at de nesten dør og så får de kun fatt på uretusjerte damer uten megasvære silikonpupper. Det har blitt mye hjertesmerte av sånt. 😉

 7. Problemet er vel at verken kvinner eller menn innser at disse retusjerte silikondamene ikke er virkelige, så kvinner føler de er mindreverdige med mindre de ser sånn ut, og menn tror de kan finne en av disse «perfekte» kvinnene hvis de bare leter lenge nok.
  Men det opprinnelige poenget mitt var egentlig bare at damebladene er enda mer urealistiske enn resten av oss.
  Det er virkelig synd på dem!

 8. hvor heldig er jeg da som har en kjæreste som synes kroppen min er helt perfekt i sin uretusjerte tilstand? *føler seg heldig*

  😀

  og jeg er helt enig, kvinneblader suger.

 9. Mange gode poeng i kommentarene over her!!
  Damebladene har alltid vært selvmotsigende tror jeg. Jeg liker å lese litt i noen av dem av og til (men kjøper dem aldri – det gidder jeg dog ikke). Har lært meg til å ta det meste som skrives i dem med en stor klype salt.

 10. M: Ja, og kjæresten er heldig og, som slipper å klage på kroppen din!
  Skorpionkvinnen: Ja, litt salt trengs når man leser dameblader!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s