Hjælp! Apple diskriminerer mot kvinner!

Joda. Apple diskriminerer mot kvinner. Bare se på prisene på en Nano, som er beregnet på kvinner, og en iPod Classic, som er beregnet på menn. For bare litt mer penger får nemlig mennene mye, mye mer plass for musikken sin!

Jeg har sett denne påstanden mange ganger de siste dagene, og hvis man ikke tenker seg om ser påstanden faktisk overbevisende ut. Og hvor mange av oss kvinner har ikke minste en gang irritert oss over utdaterte eller under-utstyrte mobiltelefoner eller laptop’er som lakkeres rosa og markedsføres til kvinner? Akkurat som om vi ikke har vett til å lese tekniske spesifikasjoner, eller prioriterer «feminint» utseende over ytelse! Fysj og fy!

Jeg tror ikke man kan beskylde Apple for denslags. Alle iPoder bruker noenlunde oppdatert teknologi, reklamene for alle bruker både gutter og jenter (kanskje vi gamliser burde føle oss diskriminert mot?) og den store forskjellen mellom Classic og Nano er at Nanoen har en flash disk, mens en Classic har harddisk. Hvis man i tillegg vet at flash er mye dyrere per gigabyte enn hva harddisker er, da forklarer vel prisene seg selv. Flash er nyere teknologi og derfor mindre utviklet enn harddisker, men kan tåle påkjenninger som støt og risting bedre så de tåler aktiviteter som jogging bedre. Dette er visstnok årsaken til at Apple lager iPoder med flash disk i det hele tatt.

Det er jo slett ikke umulig at Apple velger å selge iPod Nano (og Shuffle) i flere lekre farge for bedre appell til det kvinnelige markedet, men jeg vet ikke om det kan kalles diskriminerende. Hvis man har noen elementære kunnskaper om teknologi ser det mer ut som om diverse mennesker som kaller seg teknologi-bloggere og teknologi-skribenter enten ikke har peiling på hva de skriver om eller hopper over fakta for å score billige anti-Apple poeng. Det overrasker ikke meg.

Men det er kanskje en hensikt ved å ignorere tekniske spesifikasjoner der det passer? Da kan nemlig kvinner klage over at Apple diskriminerer mot kvinner ved å prise Nanoen så nær en Classic med så mye mer plass på, mens menn kan syte om at de lures til å betale ekstra for et produkt som ikke tåler røff håndtering. For manne-menn er jo så mye røffere med eiendelene sine enn kvinner og trenger derfor tøffere ting. Selvsagt!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s