Fra Venus til Helvete?

Dagbla’ og Greenpeace bruker Photoshop for å skremme folk om global oppvarming.
Hvis man vil vite hvor ille det kan bli, burde man ta en titt på Venus istedet. Der har global oppvarming kommet så langt at bly smelter, vann kan kun eksistere som damp, og det regner svovelsyre.

Dette med svovelsyren høres litt kjent ut, det er jo den klassiske beskrivelsen av helvete, er det ikke? Der er det visstnok veldig varmt, og lukter sterkt av svovel og noe annet som ikke akkurat er bra. Høres ut som riktig stygg luftforurensing, synes nå jeg.

Dette får meg til å lure på hva som egentlig skjedde på Venus en eller annen gang i fortiden? Hadde vi mennesker noe med det å gjøre? Eller var det bare en naturlig utvikling?

Og hva kommer til å skje på jorden hvis vi lar ting fortsette som nå? Kommer det til å gå rett til helvete?

Eller ender vi bare opp på Venus?

Reklamer

7 kommentarer på “Fra Venus til Helvete?

 1. Hvis du har rett og vi ender opp på Venus håper jeg inderlig at dere kvinner fortsatt er med oss. Dere er jo derfra, mens vi menn som kjent er fra Mars. Vi trenger kjentfolk for ikke å forgå i evig fortapelse om vi havner på Venus.

  Hva som kommer til å skje på jorden, hvis vi ikke legger om kursen? Jeg tror det kommer til å gå bra med jorden, på lang sikt. Den kommer til å komme i likevekt med seg selv på en eller annen måte en gang i framtiden.

  Menneskenes plass i dette er jeg mer usikker på :-/

 2. Helt enig med din analyse, Goodwill. Planeten overlever, men økonomien går under. Ingen problem.

  Når det gjelder solkysten, så er det vel bare en ting å si: Jeg har alltid hatt mest lyst på en hytte på fjellet…

 3. Goodwill: Menn er fra Mars, kvinner er fra April…
  Dere er bare litt mer utdaterte enn oss!

  Og jeg tror også du har rett. Jorden greier seg nok, men oss mennesker er jo bare enda en dyreart som godt kan bli utryddet. En «good riddance case» som de sier her borte.

  Nissemann: Hytte på fjellet er bra! Hvis jeg var riktig smart kunne jeg nok solgt deg en hytte på fjellet rett her i Iowa.

  Og du har nok rett om økonomien også. Når det ikke er noen mennesker igjen til å bruke penger på unyttige ting går nok økonomien rett i bossbøtta!

 4. Hytte i Iowa er sikkert bra for klimaet… Hele menneskeheten går nok ikke under som følge av klimaendringene, det er vel like umulig som at en fisker kan tømme en innsjø for ørret. Økonomien går derimot under på grunn av økte naturskader, stigende havnivå, ubrukelige havner som vil lamme skipstrafikken, og investeringsfrykt på alt land under tregrensa. Dette er det sikkert laget kostbare Hollywood-filmer om…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s