Det er ikke over enda…

Det er ikke over til den feite dama synger, sies det, og hun står ikke på scenen enda. Men jeg synes jeg kan høre henne varme opp et eller annet sted i nabolaget…

Nabolaget mitt er stort sett befolket av relativt unge mennesker, som stort sett er godt utdannede og har noenlunde godt betalte jobber (nødvendig for å betale husleie her). Mange bor her fordi det er rimelig kort distanse til UCLA, og nesten alle jeg kjenner har planer om videre utdannelse. Man kan vel si at naboene mine stort sett er nokså suksessfulle i livet, så lant.
Iallefall er det svært forskjellig fra det beryktede Skid Row, der mange hjemløse i dag stemte for første gang i livet.
Men å dømme fra hva jeg har sett og hørt, stemmer de stort sett likt. Og det overrasker kanskje ikke veldig mange at det er Barack Obama de stemmer for?
Etter de siste ukenes meningsmålinger kommer vel ingen til å bli overrasket hvis Obama får et klart flertall av stemmene i California uansett. Så man kan bare legge 55 til de 220 valgmannsstemmene Obama antas å ha akkurat nå, og mer eller mindre ta det for gitt hvem som vinner dette valget.

Men som sagt, det er ikke over enda.

Oppdatering: Kartene viser nå at Obama har vunnet valget i California, men ettersom det bare er 10 minutter siden valglokalene offisielt stengte, og det bare betyr at da må man være i kø for å kunne stemme, er jeg ikke sikker på om det er helt nøyaktig. Det er sikkert endel mennesker som enda ikke har stemt, selv om stemmelokalet i mitt nabolag ikke har hatt kø siden kort tid etter at de åpnet klokka 8 i dag tidlig.

7 kommentarer om “Det er ikke over enda…

 1. Maken til folkelig mobilisering har vel verken USA eller resten av verden sett.

  Jeg drømmer om en norsk politiker med samme evne til å inspirere som Obama har, men det må jeg nok vente lenge på.

 2. Marina

  Jeg tror nok media har fått det til å se ut som om mobiliseringen er større enn den virkelig er. På «bakken» her borte har livet stort sett gått videre, selv om det har vært en god del valgplakater, klistremerker, og t-skjorter å se. Og en god del diskusjon om hvilke politikere som er mest tullete…

  Nå som valget later til å være avgjort håper jeg bare på at Obama kan inspirere til positiv forandring her borte!

 3. Sexy Sadie

  Vel, min erfaring med amerikanere er at de er likens uansett hvilken farge de har. Det samme går stort sett for politikere.

  Uansett, jeg håper på en forandring.

 4. … og alle hjerter gleder seg!

  Og så får vi se hav aden stakkars mannen klarer å få til. Forventningene er i alle fall skyhøye, – the world over!

 5. Marina

  Sadie: Jeg er enig; farge er egentlig ikke så veldig viktig. Klasse, derimot, er svært viktig her borte. Jeg vet ikke om Obama kan gjøre den store forskjellen der, men kona hans er fra sørsiden på Chicago, et område som ikke akkurat er preget av luksusvillaer og dyre biler.
  Tonita: Forventningene er skyhøye, og utfordringene er store.
  Jeg vil gjette at Obama kommer til å både glede og skuffe, men vi får håpe på det beste.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s