Her må det ordnes opp, altså!

I over 20 år har jeg bodd i utlendighet, og i den tiden har jeg dummet meg ut så utrolig grundig at jeg vet ikke hvordan jeg kan unnskylde det. Fra tid til annen har jeg havnet i diverse klammerier her og der, tildels på grunn av min egen dumhet mangel på erfaring og tildels på grunn av herpa skikker og bruker i primitive bananrepublikker, for ikke å snakke om foreldede, kvinnediskriminerende lover som fremdeles er i bruk i endel tilbakestående land rundt om i verden.
Og dumme meg har bare holdt den teite kjeften min lukket og ordnet opp selv.

Dumme meg! Erkedumme, idiotiske meg!

Hva jeg burde ha gjort var selvsagt sette meg ned og hyle og skrike og forlange at UD kommer inn og ordner opp. Det er jo sånn proffene gjør det.
Hvis man er norsk skal man kunne dra til andre land og ture fram som det passer; og hvis noe går galt kommer noen edle representanter for Kongeriket Norge og redder oss, og forklarer for de ekle utlendingene at de er helt på villspor hvis de tror at nordmenn kan forventes å ta ansvar for seg selv eller rette seg etter lover og regler i andre land. Vi retter oss jo ikke engang etter lover og regler i Norge!
Og det skulle bare mangle, selvsagt.

Ta den jækla purken oppe i Seattle som prøvde å gi meg fartsbot, for eksempel. Hva iallergrønnestegranskauen skulle han ha lov til å gjøre noe sånt for? Jeg kjørte jo ikke engang over fartsgrensen, og når det apekattlandet velger å merke fartsgrensene sine i utgåtte måleenheter, hvordan kan de forvente at oss opphøyede nordmenn skjønner bæret av de greiene? Justismord, sier jeg!

Og da den fæle utlendingen jeg engang i oldtiden var gift med tok opp store lån i mitt navn, noe han bare kunne gjøre på grunn av de eldgamle, kvinnefiendtlige lover i staten Iowa, og strandet meg med skyld og gjeld, hvorfor ordne opp selv når jeg kunne forlangt at Oljefondet betalte for utskeielsene hans? Og i tillegg kunne UD selvsagt sende inn Tellemarksbataljonen for å skyte jækelen.
Tellemarksbataljonen kunne godt kommet og skutt fyren som brøt seg inn i huset mitt i Portland også. Sånn at jeg slapp gjøre det selv. Det er jo så traumatisk å måtte rette en skarpladd revolver mot hodet til et annet menneske. Hvis man kan kalle en narkoman dust av en wannabe innbruddstjuv «menneske», da. Noe jeg sterkt tviler på.
Ikke at jeg hadde våpen, altså. Sånt gjør jeg jo ikke!
Eller kanskje hadde jeg det likevel. Det er jo ikke så dumt å være bevæpnet når man ferdes ute i lovløse bandittland.

Og mens jeg er inne på temaet bandittland… Hva med de uhorvelige skattene jeg tvinges til å betale hvert eneste år? Reneste landeveisrøveriet! UD bør ta av en alvorsprat med IRS og forklare at dette går bare ikke. Vi kan ikke tillate at pengegriske regimer rundt om i verden presser penger ut av ærlige nordmenn!

UD bør også ta seg tid til å sende en UP-patrulje til Culver City, California for å ta seg av den slipsbehengte drittsekken i en diger veltepetter som nesten kjørte på meg i dag. Vi kan jo ikke tillate at disse kriminelle utlendingene setter verdifulle norske liv i fare!
Jeg vet om et høvelig sted de kan grave ham ned og.

Samtidig kan de godt grave litt ekstra for å gjøre plass til den innpåslitne motorsykkelpurken som fra tid til annen sender stygge blikk i retning en uskyldig liten svart motorsykkel som aldri ville finne på å overskride fartsgrensen.
Ikke at fartsgrenser her borte i pottittlandet gjelder for norskeide motorsykler uansett, altså.

Sånn ville det iallefall vært om UD gjorde jobben sin skikkelig!

Reklamer

16 kommentarer på “Her må det ordnes opp, altså!

 1. Fornöyelig 😀 fra ei anna som lever i utlendighet – hadde ikke sett det fra dette perspektivet för, naa skal jeg sannelig braake litt jeg og!!

  • Nei! Nei!

   Ikke gjør det!

   Vel, iallefall ikke hvis du bor i Los Angeles. Hvis du befinner deg utenfor min hørevidde kan du gjøre som du vil.

  • Nei, de har ikke vært her. Jeg skjønner ikke hva de driver med!
   Eller kanskje jeg ikke har vært utagerende nok? Kanskje jeg må gå ut i media med flausene mine?
   Eller drepe noen? Bare at det har jeg ikke lyst til; det blir jo sånt forferdelig søl av det!

 2. Jeg tror en kombinsasjon av å klatre opp på noe høyt uten oksygen og arrangere event-Rambo i krigsherjede land er veien å gå. Da finner mediene deg, og så sørger de for at Kongen sender Telemarks-bataljonen.

  Drap får være siste utvei,

 3. Tja, California har jo endel høye fjell, men jeg vil ikke akkurat kalle det krigsherjet. Brannherjet, ja. Bankerott, ja. Men ikke krigsherjet.
  Enda.
  Kanskje jeg må dra til Mexico? Der har de i det minste noe skikkelig spetakkel gående med narkotika-kartellene. Kanskje hvis jeg klatrer opp på et eller annet vulkansk fjell og blir kidnapped av narkobaroner samtidig som vulkanen begynner å buldre?
  Det burde vel gjøre susen!

   • Javisst! Men nå må jeg bestemme meg for om jeg skal spille helt og rydde opp i kriminaliteten der nede, eller om jeg istedet skal starte mitt eget kartell og tjene bøttevis med pesos? Uansett kommer jeg til å trenge en privat hær; den kan jeg kanskje rekruttere fra nærmeste militærbase?
    Og jeg er sikker på at Kystvakta ikke kommer til å klage hvis jeg «låner» noen helikoptere fra dem. Da slipper de jo å vedlikeholde dem!

    Her skal det bli schwung på ting, skal du se!

 4. Herlig…! Rett og slett helt herlig. You speak my language.

  Jeg har tenkt tanken selv. Her nede har vi jo bloddiamanter…og det må jo gå an å tjene masse penger på dem. Mens UD beskytter ræva mi…

  • Selvfølgelig! Oss snille nordmenn burde da kunne unne oss såpass! Så mange diamanter de har der nede i Afrika, er det jo bare urettferdig at de skal ha alle selv.

   Og med litt mer infrastruktur og min private hær kan vi kanskje begynne å utvinne olje også? Vi nordmenn er jo så flinke til det; bare se på Nordsjøen! Og snart Lofoten!

   UD kan ta seg av lønningene til den private hæren. Og holde innpåslitne utenlandske politi og dommere og sånt unna.

 5. Om dette ikke når frem kan du jo prøve den alternative metoden: Gi intervjuer og si at du ikke forventer noe som helst hjelp fra noen, samtidig som du får gode venner til å gå ut i avisene og klage over hvilken skam det er at UD ikke har hjulpet deg mer.

  • Tja, den metoden avhenger jo av at noen gidde intervjue meg, og så må jeg ha noen gode men helt skamløse venner.
   Det blir kanskje mulig hvis jeg først tjener grovt på bloddiamanter og olje?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s