Endelig noe fornuftig fra en politiker!

Toyota-eiere bør parkere bilen, sier transportminister Ray LaHood i USA. Det var sannelig på tide at han gjorde noe med situasjonen! Toyotaer har lenge vært et av de største problemene på amerikanske veier.
La gå de også er en av de mest vanlige bilene, men det alene forklarer ikke hvorfor nesten alle som kjører i blinde har en Toyota.

I Sør-California har vi vitser om «SoCal Beeemers», altså BMW’er spesiallaget for markedet i Los Angeles og dalstroka innafor. De leveres med bremser som ikke virker i nærheten av røde trafikklys, kan ikke overskride 17 mph i venstre kjørefelt, og for enkelthets skyld leveres de uten retningssignaler.

Og joda, jeg har sett folk som kjører utrolig idiotisk i BMW’er. Disse er nesten alltid overpyntete unge kvinner, og bilene de kjører er registret til et mye eldre mannfolk. Heldigvis kjører de stort sett bare til kjøpesenteret, og da bare midt på dagen.
BMW’ene jeg kjører forbi på vei til jobben skaper nesten aldri problemer.

Toyotaer, derimot…

Bortsett fra Cadillac Escalade er nok Priuser de verst kjørte bilene i hele Los Angeles. Hvis jeg ser en Prius foran meg, vet jeg at her gjelder det å være forsiktig. Sjansene for at føreren har en telefon opp mot øret er bortimot 100% (og ja, vi har forbud mot telefonbruk i bil i California.), mens sjansene for at han/hun ser ut gjennom vinduene noensinne er omtrent 0%.
Hvis de gir signal kan man forvente at de svinger i motsatt retning av hva signalet angir.
Med mindre det er fysiske sperrer mellom kjøreretningene virrer de over linjen til stadighet. Og ja, de kjører i venstre kjørefelt. Og høyre kjørefelt. På en gang.

Andre Toyotaer er omtrent like ille. Min erfaring er at pickuper og veltepettere er de verste etter Priusene; andre mener at Camryer eller Corollaer er de verste. Lokale variasjoner, går jeg ut ifra.

Men altså, hvis folk bare gjør som transportministeren sier, så kommer alt til å bli mye bedre!

(Og nei, dette innlegget er verken sludder og vrøvl eller et forsøk på å være morsom. Dessverre.)

Reklamer

5 kommentarer på “Endelig noe fornuftig fra en politiker!

 1. Siden ejg ikke gidder å lage meg en flickr-konto: grisefine bilder du har tatt. Har du forsøkt å bruke focustrackingen på kameraet ditt? Jeg har lest meg til at du har en d300…

  • Takk for skryt!
   Focustracking virker ikke før man har fått fjørdotten i fokus, og fugler er ofte mye raskere enn kameraet, så det er ikke akkurat en magisk løsning.
   Fuglefotografering er litt faktisk litt «point and pray»; utstyr og ferdigheter er viktig, men med mindre man er litt heldig og veldig tålmodig får man ikke noen bra bilder, og selv da kommer de fleste bildene til å være uskarpe for en eller annen grunn. Jeg er også sikker på at fuglene helst vil unngå å bli fotografert. Iallefall oppfører de seg sånn.

 2. Akkurat ja. Jeg kunne skrevet samme posten. Bare byttet ut Toyota med BMW, Mercedes eller Audi. For eksempel. Eller egentlig hvilket som helst merke, Toyota inkludert. (Vel, ikke bytt ut Toyota med Toyota da, for det gir jo ingen mening.) Anywho…. Merket har tross alt veldig lite å si, det er heller den generelle typen menneske som kjører bilen. Er det en mann med hatt, så vet man at dette kommer til å ta tid. Og er det en kvinne, kan man anta at det tar en del minutter før bilen kommer inn, eller ut, av parkeringsplassen. Og hold god avstand ved rygging, bilen kan plutselig eksplodere (eller noe annet totalt uventet kan skje). Er det en liten pjokk vet man at at det er greiest å holde god avstand for de kjører typisk som svin, og kan heller ikke alltid reagere riktig om de driter seg ut ved å trykke litt hardt på gassen ut av svingen.

  Også vet du selvfølgelig at artikkelen du lenket til har ingenting med innholdet i denne posten å gjøre. Bortsett fra at det er Toyota da. Uttalelsen er kun basert på å at eiere av biler som kan ha problemer med gasspedalen bør parkere bilene sine, og det er selvfølgelig helt enig i. Uavhengig av om det er Toyota eller et annet bilmerke. Og ja, jeg kjører Toyota. For andre gang faktisk. 🙂

  Morsom historie, Saab’en til en kompis fikk plutselig store flammer ut av panseret mens han kjørte en dag. Det var visst en kjent feil på Saab 93 av det året. Uten at noen egentlig visste om det 🙂

  • I Los Angeles gjør faktisk bilmerket en forskjell, og Toyotaer er typisk hva de verste bilførerne velger. Det betyr selvsagt ikke at alle som kjører Toyota er idioter; jeg så tilogmed en dame i en Toyota minivan i dag som greide å bruke retningssignalet korrekt! Og det er endel idioter som kjører andre biler enn Toyotaer. Mustanger, for eksempel, er noe man bør se opp for. De kjøres vanligvis av snørrunger som enda ikke har lært å styre. Og så er det selvsagt Cadillacer og diverse sånne ting, som alle de virkelig sløve gamlisene kjører rundt i. Og alt som kan kalles «van», uansett merke, farge, eller førerens alder, kjønn eller rase.

   Men de store hordene ukompetente bilførere kjører Toyota, og hvis de nå alle parkerer bilen kommer det til å gjøre en forskjell. På årntli’!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s