Grunn til å forbli singel #2

Det er kanskje ikke enkelt å se det med en gang, men valentinsdagen er en utmerket grunn til å forbli singel. Det er mange årsaker til det, men den som først kommer til minne er gavene og forventningene knyttet til dem. Har man en ektefelle, forlovede, eller kjæreste, ja tilogmed en sånn nestenkjæreste, så forventes det helt sikkert at man skal komme opp med en gave på valentinsdagen, og denne gaven skal både være romantisk, personlig, og tilpasset mottakeren.
Det sier seg selv at dette er klin umulig.

Og tradisjonene hjelper ikke mye. Ta sjokolade, for eksempel. Det finnes vel ikke en mer tradisjonell valentinsdagsgave enn sjokolade?
Men hvis man dermed tror man har hele gaveaffæren i boks etter at man har kjøpt en gedigen hjerteformet boks med sjokolade til sin kjære, så kan man bare vedde vottene på at han/hun samtidig bestemmer seg for å bli kvitt valkene og at å kutte ut sjokolade er hva som skal utøve miraklet. Samtidig forventes det selvsagt at man vet om dette, selv om man aldri har hørt et eneste pip om det og til tross for at kjæresten tidligere elsket sjokolade.

Det er faktisk enda en grunn til at det er ganske bra å være singel, både på valentinsdagen og andre dager; kjæresten elsker sjokolade så til de grader at han/hun ikke har plass i hjertet til noe annet. Kjærester inkludert.
Det er ille nok å bli dumpet til fordel for en annen person, men å bli dumpet (eller bare ignorert og nedprioritert) til fordel for sjokolade? Mulig det finnes verre skjebner, men jeg kan ikke tenke på noen verre akkurat nå.

At alternativet til sjokolade som den normerte valentinsdagsgaven er undertøy med rosa hjerter på til ublu priser hjelper ikke mye på å gjøre dagen til en romantisk dans på roser. Min erfaring tilsier at det finnes to typer personer på jorda: De som hviner av fryd hvis de presenteres med usømmelig rosa undertøy på valentinsdagen, og de som ikke gjør det. Og de to typene ender typisk opp i par med hverandre. Det er ikke en god kombinasjon.

I tilfelle noen lurer, er jeg den sorten som så absolutt IKKE hviner av fryd over fjollete valentinsdagsgaveundertøy. Overhode ikke.

Så har man altså blomster igjen som en typisk, og tilsynelatende ufarlig valentinsdagsgave. Hvis man prøver seg på den finner man selvsagt ut at kjæresten har allergier og ingen blomstervaser, og forventet en mer varig gave.

Sjansene for å dumme seg ut er så mye større enn sjansene for å ikke dumme seg ut at det er knapt verdt bryet med mindre man er virkelig despetat.

Hvis man derimot er singel kan man bruke pengene sine på noe fornuftig (som kamerautstyr, for eksempel) og gjøre som man vil hele 14 februar.

Reklamer

2 kommentarer på “Grunn til å forbli singel #2

  1. Et knallbra alternativ er å IKKE feire valentinsdagen.
    Slik er regelen hos oss, og den funker som bare fy.

    Bortkastede penger. Og må man ha en dag i kalenderen for å klare å gjøre noe romantisk som par, så kan man heller la være. Valentinsdagen er no amerikanisert sprøyt 🙂

    • Ja, nettopp! Man behøver ikke feire tulledagen. Iallefall ikke i Norge. I USA kan det være vanskelig.

      Valentinsdagen er opprinnelig noe romersk sprøyt, men som den feires nå er den nok helst hva amerikanerne kaller en «Hallmark Holiday», ja.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s