Det enkleste er pistol?

Det er mulig det er enklere med pistol, men hvis man vil slippe unna med mord i USA er det best å bruke bil. Legg merke til at åtte år er maksimumsstraffem for bildrap i California. Hvis man dreper noen med et annet våpen risikerer man dødsstraff.
Faktisk slipper de fleste som dreper med bil unna med en bot på det meste, og ofte ingenting i det hele tatt. Dette paret ble straffet ekstra hardt fordi de er latinoer, det var alkohol involvert, og dama som kjørte hadde ikke gyldig førerkort.

I løpet av et typisk år drepes omtrent åtte tusen mennesker i USA med skytevåpen. Det kan høres mye ut, men ved sammenligning blir minst 42 tusen drept av biler. Det er det lave tallet som ikke teller alle som dør på sykehuset fra dager til uker senere, og de som dør av senskader. I tillegg blir flere hundre tusen så alvorlig skadet at de ikke kan forsørge seg selv mere.
Jeg tror det snart er på tide med bakgrunnsjekk av folk som vil kjøpe bil også!

Reklamer

8 kommentarer på “Det enkleste er pistol?

  • Tja. Hvor mye hver av de tre faktorene vektlegges kommer an på hvem som bestemte straffen, men fra hva jeg har sett her i omegn er etnisk bakgrunn relativt viktig i slike saker.
   Men jeg regner med at forbrytelsens natur var det viktigste da de ble dømt. Og det er jo riktig. Disse folka er ikke akkurat noen jeg ville likt å møte langs veien!

 1. For de uinnvidde i hvordan komma fungerer under oppramsing kan det da påpekes at Marinas utsagn var «latinoer OG alkohol OG manglende førerkort». Dette er altså noe helt annet enn «IKKE alkohol ELLER manglende førerkort».

  • Mitt poeng var ganske enkelt at rasen til de involverte er heller irrelevant.

   Det blir som når den amerikanske høyresiden skylder på rap-musikk når gjengmedlemmer dreper uskyldige. Som om tilgangen på våpen og narkotika og fattigdommen de lever i var irrelevant, eller som om historiene i musikken til N.W.A kom før livet de beskriver.

   • Korreksjon: Rase BURDE være irrelevant. I rettssystemet i USA er det dessverre ikke sånn. Jeg har sett lignende tilfeller hvor rike, hvite personer slapp unna uten straff.

    • Det viktigste order der er rik, ikke hvit. Er du hvit og fattig (og det finnes tross alt en del av dem også i USA) eller rik og svart eller latino (som det faktisk også finnes en god del av), så kan du kjøpe deg bedre advokat.

    • Ja, penger kan alltid kjøpe advokater, og iblant juryen og dommeren også, men iblant er det ikke behov for det. Mange som dreper i trafikken blir nemlig aldri anmeldt i det hele tatt.
     Og der spiller rase en stor rolle mange steder, og en litt mindre stor rolle andre steder. I Iowa, for eksempel, kjente jeg til flere som hadde drept i fylla og ikke fikk så mye som en bot. Vet ikke om det kunne skje her, men jeg vet om minst to tilfeller der hvite menn drepte fotgjengere og kjørte sin vei. Politiet leter ikke engang etter dem, til tross for at det var vitner i begge tilfellene som kunne gi gode beskrivelser av både bilene og i minst et tilfelle også av føreren.
     Men det er jo fullt mulig at disse gubbene er styrtrike. Og de blir ikke fattigere av å slippe å hyre inn advokater.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s