The American Job

Aftenposten kan fortelle oss at Los Angeles er den tredje tryggeste storbyen i USA, målt i kriminalitet. Bortsett fra at Los Angeles ikke engang er en by, langt mindre en storby, har de vel egentlig rett. Det er ikke så mye kriminalitet her.
Vel, det er faktisk ganske mye kriminalitet, men med rundtom 15 millioner mennesker i området må man forvente litt mer enn i Ytre Enfold. Jeg tror kriminaliteten der er begrenset til litt hjemmebrenning og fra tid til annen kjøring uten gyldig registrasjon. Man må jo helt inn til Byen for å registrere kjerra, vettu.
Hørt sånt!

Men altså. I Los Angeles er kriminaliteten på vei ned, mens arbeidsledigheten er på vei opp. Dette gjør politikerne og forståsegpåerne nervøse for de er redde for at den høye arbeidsledigheten vil føre til at flere blir kriminelle fordi de ikke kan finne seg jobb.

Jeg foretrekker derimot å tro at den høye arbeidsledigheten skyldes at skurkene har sluttet i protest mot dårlige arbeidsforhold og stilt seg i jobbkø istedet.
Kriminalitet som yrke er nemlig ikke mye å skryte av. Arbeidsplassen er ofte farlig, man jobber med farlig utstyr uten skikkelig sikring, arbeidstiden er ofte uregelmessig, man jobber lange timer uten regelmessige pauser, man har ikke mange rettigheter, inntekten er upålitelig og ofte dårlig, man kan bli oppsagt på dagen og oppsigelsesmetodene er ofte litt røffe, hvis man gjør en liten feil risikerer man å bli halt avgårde til kasjotten istedet for bare å få en anmerkning ved neste evaluering, man får ikke feriepenger, overtidsbetaling, og kan stort sett glemme å kunne jobbe i fred og ro.

Ikke rart om mange slutter og håper å på å finne seg noe bedre!

Hva politikerne og forståsegpåerne burde bekymre seg for er at resten av oss kan finne på å følge skurkenes eksempel.

Reklamer

8 kommentarer på “The American Job

 1. Korrekt observert. Jeg har en kompis som er lærer på voksengym, og en av elevene var en tidligere torpedo som nå hadde begynt som datakonsulent istedet. Selv om lønna var dårligere orket han ikke arbeidsmiljøet i den gamle jobben lenger. Som han så vakkert uttrykte det, «før holdt det å daske folk i trynet med en .44 Magnum, men nå har de begynt å skyte tilbake».

  • Ja, de kriminelle har en rå hverdag, og ofte dårlig arbeidsmiljø.

   Men det har ofte vi hederlige også, så jeg regner med det er fare for at vi snart følger i skurkenes fotspor og begynner å lete etter noe annet å gjøre, helst med bedre arbeidsmiljø. Det kan føre til en virkelig krise på arbeidsmarkedet! Tenke seg til om folk ikke finner seg i å bli utnyttet til andres fordel mere!

  • Tja, rundt omkring her er det kanskje en masse ledige jobber i den bransjen? Men arbeidsforholdene er ikke akkurat de beste, og man får konkurranse fra LAPD…

   Ikke at de såkalte hederlige jobbene er mye å skryte av heller, det kan jeg skrive under på!

 2. Jeg holder til litt lengere nord, men det er områder med sterk konkurranse her også. Får vel satse på en hederlig jobb I første omgang, selv om utsiktene I NorCal heller ikke er de lyseste.

  • Jeg trodde snille jenter ble sittende igjen med katta i sekken, jeg. Og jeg er allergisk mot katter…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s