Hva som er galt med Fjasbok

Bortsett fra en komplett mangel på respekt for privatlivets fred, da…

Et av de mange problemene man må ta stilling til nå for tiden er hvorvidt man kan være Fjasbok-venn med Mamma, Sjefen, fysikklæreren fra videregående, diverse kolleger og folk vi muligens kjente på universitetet. For ikke å snakke om Eksen, fyren som sladret til Sjefen tre jobber siden og den utrolig sjarmerende fyren bestevenninnen vår hadde en ONS med på siste Sydentur.

De fleste av oss har nemlig ikke bare Venner som en viktig gruppe mennesker i livene våre. Vi har også Slektninger, Fiender, og Tilfeldige Bekjentskaper. Og de trenger annen informasjon om våre utrolig spennende liv enn våre Venner.

Vi vil jo helst at Slekta skal bli minnet på fødselsdagen vår om etpar uker sånn at de har tid nok til å kjøpe en fin gave. Derimot vil vel de færreste at Mamma skal ha adgang til informasjon om fyllekalaset vi har planlagt for anledningen?

Så hvis Fjasbok lot oss klassifisere folk vi kjenner (og iblant ønsker vi ikke kjente) litt mer nøyaktig, og la oss ha kontroll over hvem kan lese hva kunne vi lett ta oss av dette.

Kanskje ville vi la alle vite om Den Store Dagen, men bare vennene våre får vite om Det Store Haraballet. Eventuelt kan vi jo også la Fiendene vite om det, men bare så vi kan gni inn at de IKKE er invitert.

Men ettersom det kan gi dem ideer om partykræsjing og sånt er det kanskje ikke så lurt. Istedet kan vi noen dager senere (når hodepinen har gitt seg og vi har ryddet nok til å finne laptoppen) la dem vite at «Marina hadde en EPISK fest på lørdag!» og kanskje legge til noe om mengden og kvaliteten på spriten som var tilgjengelig og alle de kule menneskene som var der og hvor moro vi hadde det. Ettersom ingen husker en ting kan man jo skrive hva som helst så lenge det er klart at festen var årets begivenhet. Og ingen grunn til å nevne om da brannvesenet stakk innom med mindre brannmennene var godt over gjennomsnitts kjekke!

I samme periode får Slekta vite at mobilen min er forsvunnet så det nytter ikke å ringe meg opp…

Den siste gruppen, Tilfeldige Bekjentskaper, trenger strengt tatt ikke mye informasjon om oss i det hele tatt bortsett fra at vi fremdeles er i live, og kanskje noen småting som at vi nå (endelig) har bestått embedseksamen eller har flyttet til Toten.

Sånn ville det vært, hvis noen der borte hos Fjasbok hadde den minste peiling på menneskenaturen og litt kontakt med virkeligheten fra tid til annen!

Reklamer

4 kommentarer på “Hva som er galt med Fjasbok

  1. Takk for at du minnet meg på hvorfor jeg ikke er en bruker. Sabla flotte bilder du har lagt ut og det ekornet … kan man ha mareritt om i lang tid etter på. Donky Squirrel!

    • Hehe! Jeg hadde konto på Facebook engang men stengte den fordi de ikke engang gjorde et forsøk på å holde seg til lover om bruk av data og slikt.

      Håper du ikke får for ille mareritt om Jabba. Han har nemlig mareritt om nøttemangel når turistsesongen går over…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s