Grunn til å IKKE forbli singel #1

Grrrr….

I USA er alt så forbaska effektivt. Så effektivt at det er nesten kliss umulig å få noe som helst gjort.

Ta mat, for eksempel. I Ytre Enfold var mat svært enkel og ueffektiv. Man hadde valget mellom fisk og poteter, eller noe fra butikken. Det betydde at man helst spiste fisk og poteter, selvsagt. Noe som igjen betydde at man måtte dra ut og fiske, for ikke å snakke om at man måtte pløye, harve, og sette poteter. Og så høste dem. Slikt tar tid, og man blir skitten på fingrene og må vaske seg etterpå. Lite effektivt, det.

Men i USA gjør man ikke sånt. Her drar man bare til et supermarked og kjøper mat. Med bil. Det er mer effektivt sånn. Og man kjøper masse mat på en gang sånn at man aldri har fersk mat hjemme. Det er mer effektivt på det viset.

Og for enda høyere effektivitet, er all maten ferdiginnpakket i plast. I familiepakninger.

For oss som er single er dette faktisk et stort problem. Vi kan ikke kjøpe bare en eneste kotelett eller et eneste stykke fisk til middag. Hvis vi vil ha en kotelett, må vi kjøpe en pakke med minst 3, eller 5 hvis det dreier seg om lammekoteletter. Fiskestykker kommer i pakker med minst to store eller tre moderat store stykker. Og hvis man innbiller seg at det går an å kjøpe en pakke med tre frosne fiskestykker, ta ut et stykke til middag i dag og legge de to andre i fryseren til senere blir man skuffet, for stykkene er frosset sammen så man må tine dem ut sammen.

Resultatet er at man enten blir vegetarianer (nei, det hjelper ikke. Grønsaker kommer i familiepakninger også), man spiser lammekoteletter hele uka og så fisk hele neste uke, eller man prøver å variere kostholdet og ender opp med bedervet mat i kjøleskapet. Det er her vegetarianerne har en fordel; visne grønnsaker lukter ikke så ille som råtten fisk eller kjøtt.

Eller, man gifter seg. Eller noe sånt. Man kan jo regne med at to spiser dobbelt så mye som en, så da bruker man opp maten fortere og man kan spise mer variert uten å kaste så mye.

Reklamer

4 kommentarer på “Grunn til å IKKE forbli singel #1

 1. Det er noenlunde sånn i gamlelandet også. Dessverre. Men takk og lov så er singelfrysing på moten i posene ennå. Så om ikke fiskefileten har ligget i en sryseboks som ikke virket – så kan man ta ut en enkelt pangaus-filet.

  • Ja, problemet eksisterer vel ikke bare her, dessverre. Ingen hensikt i å flytte for å få tak i singel-pakket mat, altså!

   Jeg fant nylig frosset flyndrefileter som var individuelt frosset, så jeg kunne ta ut så mange jeg ville og legge resten tilbake i frysen. Håper jeg finner dem igjen neste gang jeg vil ha frossen fisk!

 2. Dette kjenner jeg også igjen fra singellivet… og forsåvidt også nå som jeg har en mann som er MYE på reise med jobben… Det er kjipt og kjedelig å planlegge og lage mat bare til en person altså.

  En annen grunn til å IKKE forbli singel er jo også at det er flere og flere menn som blir glade i å lage mat, så det kan jo også komme oss kvinns til gode. 😉

  • Hvis jeg finner en mann som er glad i å lage mat, og flink i tillegg, da kommer jeg helt sikkert til å forsverge singellivet, ja!

   Akkurat som jeg ikke kommer til å syte mye over skattene når jeg vinner pengelotteriet!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s