Ikke alt er bare bra

Da jeg dro til Costa Rica tenkte jeg at jeg kunne jo skrive litt om turen mens jeg var der. Men jeg hadde det for travelt med å løpe etter eksotiske fugler, så det ble det ikke noe av. Uansett kunne jeg jo skrive om turen når jeg kom hjem!

Så kom jeg hjem og dagen etter måtte jeg på jobb og der hadde de en krise så det ble ikke mye tid til annet enn å sukke oppgitt over alle tullingene jeg jobber sammen med og bruke ekstra tid på jobb. Jeg har en stygg mistanke om at det ville vært en god idé å finne seg en ny jobb.

Men altså, ikke at jeg har så mye mer tid nå, men litt kan jeg da skrive. For å gjøre det enkelt, skal jeg ta for meg alle de negative tingene først. Det var jo ikke så mye.

Men først en liten positiv nyhet. Flyet jeg tok fra Miami til San Jose tok nemlig den strake veien. Det var nytt. Den strake veien går nemlig rett over Cuba, og der har ikke amerikanske myndigheter latt amerikanske flyselskaper fly tidligere, så flyginger fra Miami til Sentralamerika har måttet ta omveien om Mexico.

Men nå kan de altså fly litt mer effektivt og bra er det. Varmere relasjoner med kommunistiske naboer er faktisk miljøvennlig!

Nordenden av Cuba

Nordenden av Cuba

Etter å ha landet i San Jose og stått i en overraskende kort kø for å få stempel i passet kunne jeg gå ut av terminalbygningen og finne en taxi til hotellet. Det var da jeg ble minnet på at jeg var i hva som etter amerikansk standard er et u-land; ved alle dørene var det store, tydelige skilt som på engelsk informerte alle ankommende at i Costa Rica er det strengt forbudt å ha sex med personer under 18, og enhver som blir knepet i å bryte denne loven kommer til å bli strengt straffet.
De kødder ikke.

Det minnet meg selvsagt også om hensikten med mange amerikaneres utenlandsreiser, som ikke akkurat er høykulturelle.

Og så var det hotellet! Min gode venn Gilbert, som reiste sammen med meg, hadde overbevist meg om at vi måtte bo på ærverdige gamle Grand Hotel Costa Rica. Rent generelt ikke en dårlig idé, for det er et fint hotell som ligger sentralt i byen, er ganske rimelig og restauranten utenfor har utmerket mat.

Men man skal tross alt sove på et hotell, og da er det ikke så bra om sengene er for harde. Jeg ville sagt at sengen i rommet mitt var hard som en fjøl, men det kunne blitt litt ironisk ettersom jeg har en stygg mistanke om at den faktisk VAR en fjøl.

Grand Hotel Costa Rica tidlig om morran

Grand Hotel Costa Rica tidlig om morran

Neste gang skal jeg prøve et annet hotell.

Dagen etter hadde jeg kommet meg ut til Puerto Jimenez, som er langt sør-vest i landet. Hotellet der lå nesten på stranden, som selvsagt var fint, men dessverre finnes det noen bittesmå svarte insekter som holder til ved strandkanten i Puerto Jimenez som lever av turister.
Og det viste seg at jeg er veldig sensitiv til dem.

Som om det ikke var nok, greide jeg å hoppe i vannet akkurat da en brennmanet drev forbi. Brennmaneter er ikke veldig vanlige der, men jeg er ikke kjent for å være heldig. Og har jeg nevnt at jeg er veldig sensitive til brennmanetgift og?

Så bare noen timer etter ankomst i byen måtte jeg finne et apotek og anskaffe diverse førstehjelpsutstyr, og et supermarked for å kjøpe eddikk. Det er nemlig det man behandler brennmanet-stikk med. Sies det.
Jeg kan legge til at det ikke er veldig effektivt!

Soloppgang ved Puerto Jimenez

Soloppgang ved Puerto Jimenez

Men så flink som jeg er til å være uheldig var ikke det nok! Å neida! Dagen etter regnet det, og da greide jeg å skli på den flisbelagte verandaen utenfor hotellrommet mitt og forstue en tå. Jeg kan ikke helt forklare hvordan det skjedde, og det er mulig man må være klossmajor av første grad for å greie det, men det skjedde.

Og den vonde tåa gjorde at jeg bestemte meg for at den lange gåturen til Corcovado Nasjonalpark ikke ville være en god ide. Så jeg ble snytt for den opplevelsen.
Det betyr at jeg er nødt til å dra tilbake.

Så. Det var alle de negative tingene ved turen min, og en av de positive. Håper jeg får tid til å skrive litt om de andre positive tingene og.

En meget kvikk fugl

En meget kvikk fugl

6 kommentarer på “Ikke alt er bare bra

 1. Nei, altså.. den turen må du bare ha i reprise – men uten alle uhellene så klart! Sånt gå’kke an! Hva er det for slags karma da?

  Niks, du må ha ny tur, med passe myk seng, ingen ekle insekter eller brennmaneter, og slett ingen forstuing av tær! Derimot en drøss med vakre fugler som sitter pent og lar deg ta bilde av dem..!

  Utrolig kult du fløy over Cuba, forresten. Så eksotisk! 🙂

  • Når jeg drar neste gang kommer jeg til å ha andre uhell, selvsagt! Bortsett fra kanskje de ekle små svarte insektene, som neppe kommer til å la meg være i fred.

   Men sannheten er at det er mye enklere å skrive om elendighet enn noe som er morsomt. For eksempel, hvordan kan man skrive om å jakte tukaner med en skarpladd Nikon uten at det blir dønnkjedelig?
   Forresten, jeg tror jeg kan greie den, men hvis fuglene bare sitter der og ser pene ut blir det litt kjedelig. Da kan man jo bare poste bilder og legge til noen få ord om hvor fint det er!

   Og Cuba er et sted jeg har lyst til å besøke også. Så snart Onkel Barry gir meg lov…

   • Jeg føler meg ganske sikker på at du kan klare å få tukanjakt til å bli ganske så lesverdig, så håper du satser på en post om det! 🙂

    Hvis det ligner litt på å være på fotojakt av bever… så misunner jeg deg ikke opplevelsen. 😉 Det sier jeg bare fordi jeg aldri greide å få noe blinkskudd av de hersens dyra.

    Cuba står på ønskelista mi også, jeg trenger en lotto-gevinst eller tre.

    • Hvis jeg vant lotteriet her, ville jeg bare overført pengene til Norge eller noe og dratt til Cuba alt jeg lyster. Til den tid håper jeg bare at regjeringa i dette tullelandet tar til vettes, slutter å la seg bestikke, og innser at å reise til Cuba er helt akseptabelt for amerikanerne.
     Hvis man vil stresse ut Castroene tror jeg det er mye mer effektivt å la amerikanske turister renne dem ned enn å prøve å drepe dem. Vi vet jo alle hvor godt det virket!

     Og ja, tukanjakt er litt som beverjakt. Store vanndammer er involvert.
     Men jeg fikk da etpar bilder av de storsnutete fuglene!

 2. Skikkelig fine bilder både her og på flickr – så jeg har en mistanke om at ferien ikke var helt ødelagt likevel. 😉 Helldigvis.

  Men.. Eddik virker faktisk, men så varmt vann man klarer virker enda bedre. Helst ikke i form av dusj (flytter nesletrådene til nye områder FØR de er ødelagt), men ved dypping av skadet kroppsdel i så varmt vann man klarer. Tro meg… de norske, røde er heller ikke «veldig gode» når trådene legger seg på overleppa mellom maske og lipshield. (Man kan visstnok også bruke urin eller cola mot nesletrådene, men de rådene har jeg ikke testet selv… !)

  Sandfluene er noe «#&%#¤&skap… og det eneste som jeg har funnet som virker mot dem er å flytte seg selv. Langt unna. 😦

  • Nei, ferien var ikke på noe sett og vis ødelagt. Men det er jo mye enklere å skrive om elendighet, vettu!

   De eneste brennmanetene jeg har hatt kontakt med tidligere er faktisk portugisisk krigsskip; det føles litt som elektrisk sjokk og smerten er sterk og varer lenge.
   De jeg traff i Costa Rica var ganske fredelige ved sammenligning, og jeg ble bare stukket litt på anklene og et håndledd. Så jeg trodde at det var ingenting å bekymre seg for!
   Og selvsagt hadde jeg ikke noe jeg kunne ha varmt vann i for å dyppe skadde kroppsdeler. Moderne hotellrom kommer ikke med bøtte, dessverre.
   Selv har jeg hørt det hjelper å skrape det affekterte området med noe, eller helst barbere med en vanlig barberhøvel. Selvsagt hadde jeg ingen, og Gilbert var ikke veldig nyttig her ettersom han bruker elektrisk barbermaskin.

   Men man overlever da, og nå har jeg bare en stripe små arr igjen på håndleddet. Ankelen har jeg ikke sett på i det siste.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s