En historie

I Oregon, særlig langs kysten, kan man se en mengde historiske markører. Disse er bronseplaketter som forteller at på dette stedet skjedde det på en eller annen dato noe av historisk betydning. De varierer fra ganske viktige hendelser som den der Lewis og Clark for første gang så Stillehavet eller plaketten på Fort Stevens som lar besøkende vite at dette var eneste stedet på fastlandet i USA som ble angrepet av fiendtlige styrker i andre verdenskrig (En japansk ubåt sendte noen skudd i retning av fortet fra ganske langt ute i havet. Kommandanten valgte å ikke skyte tilbake for å unngå å la angriperen vite nøyaktig hvor fortet var, sier plaketten. Jeg tyder det dithen at ingen husket hvor de hadde lagt fra seg nøkkelen til ammunisjonslageret, artilleristene var på grøftefylla, eller det hele var over før de kom seg ut av senga. Eller de hadde ganske enkelt ikke peiling på hvilken retning de skulle peke kanonene ettersom de ikke kunne se en dritt i stappmørket).

Men de fleste av disse plakettene forteller om relativt mundane hendelser, som at en speider fra Lewis og Clark ekspedisjonen slo leir her, eller at en eller annen fordums VIP besøkte stedet og ble imponert over utsikten eller en general ville engang bygge et fort her men politikerne var ikke villige til å bevilge nok penger og de mente at Fort Stevens var fort nok for hele kysten.
Alt som har med Lewis og Clark å gjøre er visst skrevet ned på en bronseplakett i Oregon, med mulig unntak av hvor de tok tissepauser.

Dette har selvsagt ikke gått upåaktet hen, og i suvenirsjapper langs hele kysten kan man kjøpe imitasjonsplaketter som proklamerer at på dette stedet, på en eller annen dato (man kan tilogmed få dem laget med en dato man velger selv, som for eksempel fødselsdato eller bryllupsdato) skjedde ABSOLUTT INGENTING!

Vel. Det var en masse ord for å fortelle at i dag skjedde absolutt ikke noe som helst av interesse verken hjemme eller på jobben.

God helg til begge mine lesere!

Reklamer

2 kommentarer på “En historie

  1. Hehe, morsomt. 🙂 Jeg burde hatt en sånn plakett der det står at det ikke skjedde noe… det blir en del sånne dager.

    Snart helg igjen, så… GOD HELG, Marina!

    • Jeg kunne nok hatt endel av de plakatene, ja, både hjemme og på kontoret! Har faktisk lyst til å dra til Oregon for å få tak i en, men det blir det neppe tid til.

      Og god helg til deg og!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s