Likestilling i USA, #1367, sånn omtrent

De fleste av oss har vel fått med oss historien om Irina og Anya, de to russiske jentene som ble forbyttet etter fødselen 12 år siden. Det er kanskje ikke en direkte tragisk historie, men vi kan jo forstå at det kan være litt vanskelig for de to jentene og foreldrene deres.

Og de fleste har også fått med seg at begge jentene har skilte foreldre og at Irina bor sammen med moren, Yuliya Belyaeva, mens Anya bor sammen med faren Naimat Iskanderov og søskenene sine. Hvor moren hennes er sies det ingenting om, mens faren til Irina nevnes som mannen some nektet å betale barnebidrag for datteren.

Men i USA kan vi lese at det to jentene helst vil fortsette å bo sammen med mødrene de vokste opp hos. Ikke noe om de single, fraskilte foreldrene. Og selv i mange av artiklene nevnes det ikke at Anya bor sammen med faren sin, ikke moren, eller foreldrene. Og ikke et ord om at faren er muslim.

Det er litt trist, men her borte er det fremdeles litt kontroversielt single og fraskilte kan oppdra unger uten av det går helt i dass. Og jeg vet fra egne observasjoner at de fleste her borte ikke tenker på fedre som omsorgspersoner på like linje som mødre.

Men mest av alt er det kanskje litt vanskelig for amerikanerne å akseptere at en muslimsk mann kan være en god forelder og omsorgsperson for ungene sine, så det er kanskje like greitt at media ikke forteller dem hele den kompliserte sannheten?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s