17 mai og (anti)moteblogging

I år skal brutter’n feire 17 mai i Oslo. For å være mer nøyaktig, skal brutter’n MED FAMILIE feire 17 mai i Oslo. Det vil si brutter’n, dama, toåringen, og de to kattene.
Kattene har allerede sagt klart ifra om at de skal feire nasjonaldagen hjemme på sofaen, iført sine egne pelser med halene som eneste pynt, og ethvert forsøk på å knytte røde, hvite og blå sløyfer på dem eller tvinge dem til å møte fremmede eller høre korpsmusikk vil bli hardt straffet.
Som vanlig får de det som de vil.

Men brutter’n og dama har planer om å ta med seg toåringen ut på byen. Tror jeg har nevnt før at brutter’n er skrullete? Og da sier det seg selv at kvinnfolket som faktisk giftet seg med ham er, om mulig, enda mer skrullete.
Ungen virker så langt normal.

I denne sammenhengen kan det nevnes at dama til brutter’n ble født i England med engelsk mor og indisk far, men ble som nyfødt adoptert ut til et ektepar som kort tid etter flyttet til Kanada, hvor hun vokste opp. Hun ser altså litt indisk ut til tross for at hun egentlig ikke har noen tilknytning til India. Men for sikkerhets skyld er ungen adoptert fra India, sånn at han matcher. Det er vaffal hva brutter’n sier!

Faktisk er brutter’n plutselig så opptatt av å matche at han og ungen har kjøpt seg matchende mørkeblå bukser og rød-og-hvit stripede (!) skjorter til nasjonaldagen.
Dama hadde planlagt å ha på en kjole med blomstermønster.
Ikke spesielt spennende, kanskje, men bedre enn brutterns gamle standard for å kle seg pent som var å ta på ren skjorte og olabukser uten synlige hull.

Men etter alt rabalderet om «fremmedkulturelle elementer» på 17 mai har de begynt å lure på om dette er nok eller om de må gjøre noe enten for å understreke enten at de er norske, eller at de bevisst tråkker på de såre tærne til overdrevent sensitive mennesker.

Så i dag tidlig fikk jeg epost fra svigerinnen hvor hun spurte hva jeg synes hun skal gjøre med bekledningen i morgen. Ettersom kvinneklær er mer kompliserte enn manneklær og barneklær, har brutter’n lovet at han og ungen kan tilpasse seg til hva hun tar på. Jeg regner med at det betyr at de holder seg til Plan A, eller tar på seg olabukser og t-skjorter, men det er en annen sak.

Bunad er ikke en mulighet, ettersom ingen av dem har noen, men her er noen av forslagene hun kom med:

1: Holde seg til Plan A.

2: Demonstrere sin kanadiske nasjonalitet for hele verden ved å gå i noe typisk kanadisk. Dette er meget vanskelig ettersom det eneste typisk kanadiske plagget typiske nordmenn kjenner igjen som typisk kanadisk er Canada Goose-jakker. Hun har ingen, og været samarbeider ikke.
Men hele familien (bortsett fra kattene) har røde og hvite t-skjorter med lønnebladmotiver.

3: Demonstrere sitt indiske genetiske opphav ved å gå i sari. Hun har en fin en i rødt, hvitt og blått med sølvkanter og matchende danglete ørepynt inspirert av norsk bunadsølv (jeg kjøpte dem som julegave til henne flere år siden).
I tillegg har hun en sari i oransje, lilla og grønt som garantert klæsjer med absolutt alt med mulig unntak av diverse blomsterbed. I India.

4: Forvirre alle ved å gå i noe tilfeldig utenlandsk som f.eks. kimono. Hun har en av den typen japanesere ville tatt på seg for å møte keiseren (aner ikke hva det betyr) og den bør da passe til å se på kongefamilien vinke fra slottsbalkongen? Eneste problem er at hun kjenner ingen som kan hjelpe henne knytte beltet, og verken mann eller barn har noe som matcher skikkelig.

5: Falle tilbake på brutterns gamle standard og ta på seg olabukse og ren skjorte.

6: Gjøre som kattene og holde seg hjemme og dra seg på sofaen.

Selv liker jeg forslag 3, eller en kombinasjon av 2 og 5, men det kunne vært morsomt å vite hva andres synes!

Reklamer

4 kommentarer på “17 mai og (anti)moteblogging

  • Hah! Den tenkte jeg ikke på! Må øyeblikkelig formidles til svigerinne og familie!

   Men jeg har hørt det forventes varmt og sol i Oslo i morgen, så det passer muligens ikke med de meteorologiske forholdene.
   Bummer!

 1. Jeg er spent på hva resultatet ble merker jeg.

  For øvrig ser det ut til at det som gjorde mest furore i går var ei bikkja i bunad.

  • Bikkje i bunad? Hadde det vært som her ville ALLE bikkjer hatt på bunad 17 mai!

   Tror forøvrig bruttern og familien holdt seg til Plan A. Og ungen greide å søle iskrem på dem alle.
   Normal og begivenhetsløs 17 mai feiring, altså.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s