Marina bedømmer moteekspertene: Her tar noen feil!

Jeg er ikke helt sikker på når moteekspertene begynte å ta interesse i OL, men det var vel omtrent samtidig som det ble vanlig at kvinnelige utøvere lar seg avbilde i nakenkalendere?

Og som vanlig tar de helt feil.  Det er ingenting galt med det norske OL antrekket.  La gå fargene kan få det til å se ut som om de norske utøverne kom til Sotsji og fikk utlevert bagasjen til finnene, men det er helt greitt.  Fargene er fine og klærne passer anledningen.
Eneste problemet jeg har med den sølvfargede sixpencen er at den er sølvfarget og det er olympiade.

Tenk på det. Olympiade. Sølv.

Olympiade. Sølv.

Hva i helsike er galt med gull og bronse???
Bortsett fra at sølv er stiligere, da.

Jeg gir dem 8.5 poeng, som inkluderer et halvt ekstrapoeng fordi sølv er stiligere enn gull eller bronse.

Og de franske damejakkene er ikke «veldig chic».  De ser ut som morgenkåper.  Altfor korte, vatterte morgenkåper.

Hva jeg ser her er et av disse plaggene «moteeksperter» elsker; de ser utrolig fine ut på en modell i et bilde men funker ikke for virkelige kvinner i det virkelige liv.  Case in point: dama til venstre i bildet brukt av minMote har knyttet en ekstra knute på beltet i håp om å hole jakken på plass, mens dama i midten gjorde det ikke og holder på å gå i oppløsning.

Resten av antrekket er helt greitt, så jeg gir Lacoste 6.0.  Fem poeng i minus for damejakkene, og et pluss-poeng for å ha lagt merke til at rødt, hvitt og blått er veldig vanlige flagg-farger og ha gjort noe ikke helt idiotisk med det.  Bortsett fra damejakkene.
Det kunne vært veldig stilig, men ble litt sånn halvveis.

Det samme kan man vel si om kåpene til de russiske damene.  Halvveis er en mer nøyaktig beskrivelse enn festlig, vaffal.  Det er litt trist, for de kunne vært også vært skikkelig stilige.  Inntrykket jeg får er at lederne deres helt glemte antrekk for åpningsseremonien, og de som skulle ta seg av det forskjømte ble inspirert av en baglady som sov i et hjørne av en t-banestasjon i Moskva og fikk kåpene laget i hui og hast og så billig som mulig.
De får 7.5 for ideen, 3.0 for utførelsen.

Og amerikanernes stygge julegenser?  Den er alt annet enn «kjempefin».  Den er kanskje ikke direkte stygg, men den minner veldig mye om noe man kan forvente at en middelaldrende svigermor fra Midtvesten møter opp i en familiesammenkomst før jul i.  Samtidig er den genial, ettersom slike «stygge julegensere» har overlevd all kritikk, alle trender, og fremdeles selger tålelig bra og i tillegg har hatt en renessanse blant unge mennesker de siste årene. De synes det er «ironisk» å kle seg i gensere med stygge julemønstre.
Man kan vel si at de er en veldig god representasjon av amerikansk stil?  Jeg synes de er gode for 7 poeng, og det inkluderer et fratrekk for sokkene utenpå buksene.

Og de amerikanske utøverne får noen ekstra poeng for å faktisk ha vist seg i full offentlighet i jakkene…

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s