Evolusjon er noe juks!

Jeg er sjuk og elendig. Og jeg lurer på hvordan det kan ha seg at menneskeheten infiserer hele den siviliserte verden pluss Canada, tatt i betraktning hvor sykelige og skrøpelige vi er. Knøttsmå virus og bakterier kan drepe oss. Og selv de som ikke dreper oss kan gjøre oss så syke og elendige at vi knapt orker gå på do.
Eller de kan tvinge oss til å gå på do hvert femte minutt til tross for at vi helst bare vil ligge i sengen og late som om vi allerede er døde.

Det burde ikke vært sånn. Forfedrene (og formødrene) våre overlevde jo steinalderen.

Tenk deg livet i den eldre steinalder. Du bor i en hule eller kanskje i en jordgamme. Uten toalett eller bad. Du har rennende vann når det regner. og varme om sommeren.  Eller hvis jordgammen din brenner.

Det finnes ingen butikker. Vil du spise har du valget mellom å drepe noen dyr eller sanke frukt, bær og røtter. Eller helst begge deler. Man vil jo helst ha et mangfoldig kosthold.
Hvis det er for kaldt til å gå naken, eller du er for bluferdig, har du valget mellom å drepe noen dyr og pelse dem, eller kanskje lage noe av strå og sånt.
Du sover på strå og dyrepelser. Sammen med hele familien, bikkja og diverse lus og lopper.

Har du hodepine står ikke valget mellom Paracet eller Globoid, men mellom å lide i stillhet eller jamre og bære deg.
Og blir du syk, ja, da har du valget mellom å la immunsystemet ditt vinne over sykdommen, eller dø. Det er forresten ikke mye til valg for ingen spør hva du foretrekker.

De fleste døde i meget ung alder. Bare de aller tøffeste (og/eller heldigste) levde lenge nok til å få barn. Det var disse som ble foreldrene til neste generasjon, som igjen måtte leve under de samme harde forholdene og hadde samme lave sjanser for å leve lenge nok til å få unger som igjen overlevde lenge nok til å få unger…

Men disse var altså forfedrene og formødrene våre.

Og skal man tro Darwin overlevde de fordi de hadde de beste genene, som de overførte til barna sine, som igjen overførte dem til sine barn, og etter mange generasjoner, til oss moderne mennesker.

Så vi burde altså vært skikkelig tøffe, men kan ikke si jeg er overbevist her jeg sitter helt slått ut av et lite forkjølelsesvirus.

av Marina Publisert i Syting

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s