Lost & Found

Ingeniører er gjerne litt distre. Det er et akseptert faktum rundt om på jobben. Enkelte ingeniører er veldig distre. Det er godt kjent rundt om på jobben hvem de er…

Det er også relativt godt kjent at ingeniører drikker mye kaffe. Enkelte drikker veldig mye kaffe. Det er også veldig godt kjent hvem de er.

Når en veldig distre ingeniør også drikker veldig mye kaffe, blir det gjerne til at han setter igjen kaffekoppen sin rundt omkring. Det er ikke bra, for da ender man opp med en opprådd ingeniør som løper rundt og leter etter noe han ikke kan huske hvor han satte fra seg, og han husker ikke nødvendigvis hvor han har vært eller når han sist hadde det savnede objektet sist. Ikke en god situasjon!

Vel. En av de distre, kaffedrikkende kollegene mine fant en fin løsning på dette problemet. Firmaet kona hans jobber for ville gjerne overbevise sine ansatte (som selvsagt vet bedre, men det er en annen sak) at de er et familievennlig firma (hahahaha!) og hadde derfor en slags familietilstelning med det resultat at kollegaen fikk et kaffekrus med bilde av seg, kona og sønnen på.

Dette gjorde det lett for dem som fant koppen hans på diverse pussige steder å vite hvem den tilhørte og hvis de var så noenlunde greie returnerte de den til ham og det var ikke lenger nødvendig for kollegaen å lete etter kaffekoppen sin og produktiviteten hans gikk opp med minst ti prosent.

Men hvor lenge var vel Adam i Paradis? Sånn rent retorisk, selvsagt.

I dag greide samme distre, kaffedrikkende kollega å legge fra seg brillene sine på ukjent sted.

Han hadde selvsagt ikke peiling på hvor han hadde dem sist (på nesa, kanskje?) eller hvor han hadde vært siden dengang. Og uten briller hadde han endel vanskeligheter med å lete etter dem og, for han kunne ikke se særlig bra!

Det var litt av en krise, som ikke ble bedre av at vi har det veldig travelt for tiden og verken Røde Kors eller nasjonalgarden rykker ut for å lete etter briller i åpne kontorlandskap.

Men de ble da endelig funnet og lettelsen var stor. Kollegaen bestemte seg for at når han stikker innom øyenlegen neste gang skal han skaffe seg to par for å forebygge slike problemer i framtiden.

Jeg er ikke sikker på at det kommer til å virke; når han en gang i framtiden roter bort det paret han sist hadde på nesa har han nok glemt hvor det andre paret er for lenge siden.

Men jeg har en fin løsning; han må skaffe seg briller med bilde av seg selv på. Det fungerte jo storartet for kaffekoppen?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s