Marina

Ikke at jeg tror det er så fryktelig interessant, men for formalitetens skyld kan jeg vel introdusere meg selv.

Jeg ble født i det store utland et sted på samme dag som Richard Nixon ble president i USA, men dette ble raskt korrigert ettersom jeg flyttet til Norge så fort jeg kunne orientere meg (det tok omtrent to måneder) og så fort jeg kom fram greide en eller annen offentlig ansatt å forandre fødselsdatoen min på alle papirer så jeg har senere måttet late som om jeg er en dag eldre enn jeg er.
Flinke mennesker, disse kontorrottene!

Jeg vokste opp i Ytre Enfold, et sted de fleste burde være godt kjent med, men for dem som ikke er kan jeg nevne at det befinner seg langs vestkysten et sted, har vakker natur og sladrete mennesker.
Som barn hadde jeg en forkjærlighet for å enten ta ting fra hverandre eller sette dem sammen på et eller annet vis, noe som burde ha advart slekt og uvenner om at jeg var forhåndsdømt til å bli ingeniør før eller senere. Når jeg ikke ødela ting (som de voksne kalte det) likte jeg å klatre i trær og fjell, dra ut og fiske sammen med diverse gamliser i nabolaget, og lese. Jeg leste alt jeg kom over, men det var ikke mye for jeg vokste ikke akkurat opp i et intellektuelt hjem.

Jeg ble på et sett og vis utdannet ved Ytre Enfold Barne og Ungdomsskole, noe som ikke var en morsom opplevelse men jeg lærte da iallefall noe. Som å slåss.

Senere satt jeg og tvinnet tomlene ved det lokale gymnaset, før jeg for en eller annen merkelig grunn forvillet meg til NTH. Der ble jeg i et helt år før jeg skjønte at jeg var så skolelei at jeg burde komme meg milevis unna alle skoler så fort som mulig. Mitt første forsøk var ikke særlig vellykket ettersom jeg flyttet til Paris, men etterpå dro jeg til USA, hvor det tok hele seks år før jeg så innsiden på et universitet.
I mellomtiden jobbet jeg i en masse drittjobber, utdannet meg til dieselmekaniker og jobbet på kontrakt for både CIA og DoD.

Da jeg endelig begynte på et universitet igjen, viste jeg hvor smart jeg var hovedsaklig ved å få andre til å betale utgiftene mine (det er sabla dyrt å studere her borte!) men jeg greide da å stå til eksamen også. Jeg ble ferdig i 1999, og hadde da plutselig en bachelorgrad i noe som kalles «computer engineering». Jeg ante ikke hva jeg skulle bruke den til så jeg fortsatte å jobbe i en fotoforretning i flere måneder før jeg tok en jobb som programvareingeniør ved et firma i Iowa. Det viste seg å være et skikkelig drittfirma, så jeg ble i den jobben bare litt over et år.
Heldigvis fikk jeg en ny jobb nesten med en gang, og denne gangen gjorde jeg det mye bedre. Brukbart firma og kolleger som ikke var tullete, for ikke å snakke om at jeg fikk jobbe med et produkt ingen utenforstående engang aner eksisterer.
Men etter syv år i Iowa ble det for mye, og jeg flyttet til California for å være nærmere sjøen.

Jeg bor nå i Los Angeles sammen med tre datamaskiner, flere plysjkatter, et mannfolk, firefem SEKS motorsykler, diverse planter, en greie som skal beskytte mot Mayaforbannelser (men muligens ER en Mayaforbannelse) og et ukjent antall maur i en leilighet som stort sett er innredet med møbler fra IKEA. Fritiden min bruker jeg på å drive dank, fotografere ting med fjær på, råkjøre sammen med motorsyklene mine (og samboeren, eller venner og bekjente), twitre, trene og å prøve å finne ut hva jeg vil gjøre når jeg blir stor.

En kommentar om “Marina

  1. Arjuna

    Wow. Du er alt for beskjeden jente. Det var for en gang skyld en virkelig interessant fortelling fra det virkelige liv om en enkel pike fra landet som ble merket av livet for alltid.
    Du kan definitivt bli hva du enn vil når du blir stor.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s